Een website is geen bedrijfsbrochure

Een website is geen bedrijfsbrochure
21 juni 2014

Een website is geen bedrijfsbrochure

categorie: tips

“De website is hét visitekaartje van je bedrijf.” Fout! Ik zit regelmatig bij klanten aan tafel die deze overtuiging hebben. Een website als online visitekaartje. Zo zien ze dat. Tuurlijk, de bedrijfswebsite straalt iets uit. En in die zin is het een visitekaartje: de klant krijgt een beeld van je bedrijf. Maar het punt is: door de website als visitekaartje te zien, is dat beeld niet zo goed als het kan zijn. De website als visitekaartje vindt z’n oorsprong namelijk in de bedrijfsbrochure. Daar zit het pijnpunt.

Vertrouwen wekken

In zo’n bedrijfsbrochure staan zinnen die vertrouwen moeten wekken. Zinnen die moeten overtuigen. Dooddoeners die niet passen bij wat jouw bedrijf wil zijn en bij wie er werken. Bij elk bedrijf staat de klant centraal en wordt er rekening gehouden met de maatschappij. En nog erger: het is allemaal ‘wij, wij, wij’. Op het web werkt het anders: ‘wij’ wekt geen vertrouwen, maar ‘jij’ wel. Als je het goed doet.

De lezer wil geen dooddoeners

Veel websites lijken heel erg op die bedrijfsbrochures. Het punt is: de lezer is veranderd. Niet nu opeens, hoor. Een websitebezoeker heeft die dooddoeners eigenlijk nooit kunnen verdragen. De weblezer wil erachter komen wat je voor hem kunt betekenen. Waarmee je hem kunt helpen. Stap af van het jargon en laat de hoogdravende managers maar even op hun achterste benen staan: het is tijd voor een website waarmee je de klant een beetje verder helpt. Het is tijd voor ‘jij’.

Vraag het de lezer

Eigenlijk is de oplossing heel simpel: vraag je lezer wat-ie van je teksten vindt en wat-ie op je website wil vinden. Iedere lezer is anders. Natuurlijk kun je een beeld hebben van je doelgroep of je ideale lezer, maar de werkelijke lezer is anders. Altijd. En dat is prima, zolang je maar waarmee je hém kunt helpen. Gooi de aannames – ‘onze doelgroep wil dit’ – even aan de kant en vraag hoe het zit.